Administrator
wiec tak mam takie pytania:
1. Oplaca SIe Inwesstowac W Obrone?
2. Jakie statki najlepiej budowac
3. Orientujecie sie gdzie sa najwieksze kolonie (ja slyszalem ze od 6-11)
Prosze o odp. najbardziej mi zalezey na tym 1. pytaniu.....
Według mnie trochę obrony warto postawić, przydaje się w szczególności na transportery z małym wsparciem bojowym.
Dużo jednak nie polecam stawiać.
Na matce mam obrony sporo, bo i surowca mam dużo, a w połączeniu z flotą obrona działa cuda
Co do statków to każdemu odpowiada co innego. Ja robię OW + LM + Pancerniki.
A co do pytania 3 to już ci odpowiedział Chudy, chociaż czasami trafiają się też wielkie planety od 8-15, ale to rzadko.
Trzeba mieć fart
Administrator
tzn bombowcow nie polecacie? bo z tego co czytalem to nie oplaca sie robic pancernikow bo to ejst to samo co OW nawet trosze gorsze ile kosztuja pancerniki?
oplaca sie inwestowac w niszczyciele bo sa tylko troche drozsze od OW a zarazem 2 razy silniejsze:) a bombowcow uzywam do rozwalania obrony przeciwnika:) albo wysylam rakietki miedzyplanetarne:)
Koszt pancernika:
Pancernik
Pancernik jest jest wyspecjalizowaną jednostką do przechwytywania (niszczenia) wrogich flot.
Wymagania: Metal: 30.000 Kryształ: 40.000 Deuter: 15.000
A co do niszczycieli to są dobre, ale jak dla mnie za wolne. (no, ale na nocne rajdy się nadają )
Użytkownik
Gwjazda śmierci jest najlebsza żeby rozwalić moona
Administrator
mam pytanie czy jak porzucze kolonie to strace pkt z eko planety? tzn czy strace punkty ktore dzieki niej je zdobylem?
Administrator
no wlasnie o to mi chodzilo za pkt za eko(budynki) z planety
Heh, a ja myślałem że chodziło ci o punkty za wydobycie surowców, które do tej pory zostały już wydobyte
Za to też liczone są punkty. I one nie znikają po usunięciu planety.
Edit: Rady udzielone, zamykam.
Ostatnio edytowany przez Ghost17 (2007-07-18 12:52:12)